Blogger Templates

Monday, 9 May 2011

syhhhh...RahSIa kiTA!!!

mlm ni aku nk k0ngsi 1 rahsia ngn incik bel0g..jgn gta0 sesape au...aku gta0 kt incik bel0g je...arini aku wt sesuatu yg 0rg sparuh sdr je yg mmpu wt..xde spe' yg ta0 mende ni...kl0 kwn' aku ta0,k0mpen ckp aku gile...rini aku pg mines s0rg'..hahaha..jgn tekezut ye incik bel0g bb aku mmpu lakukn..aku mmpu nek bas s0rg'...jln kaki s0rg' dr jejantas ktm 2 smpai mines..aku cri barang s0rg'..balik s0rg'..semua aku wt s0rg' la..blaja id0p bdikari..hakhakhaktuiii...hehe

hebat x aku..??gle x aku..??sewel x aku..??senget x aku..??2 semua mmg aku la..mulai arini tiap' ari aku akn jd hebat,gle,sewel,mereng cm2..hehehe..da la dri pg smpai ptg aku xmkn pape..perut aku cm t0ng k0s0ng..tp aku bsmgt gle siap b0leh smpai mines s0rg' ag..

sbnrny aku jnji nk kuar ngn apep(adk aku s0rg 2)..tp die bgun lmbt pas2 die lum kemas brg ag..bangun' je die terus kemas brg..lps kemas brg die ckp nk g bhep lak..time2 da ptg..s0 aku amik kptsn sndirik kuar jln s0rg'..agp0n aku nk beli sluar track bb es0k nk g men air dekat tasik banding..ngehngeh...(tp apep xau pn yg aku amik kptsn kuar s0rg')..kl0 x,mmg naye aku kna bebel ngn pk cik 2..incik bel0g je yg ta0 rahsia ni au..

nk ta0 x ape prkara petama yg aku pegi cri..??aku cri ch0c0late indulgence kt secret recipe..haha...da lma niat nk mkn kek SR..akhirny tcpai ugak td..pas2 arah tujuan aku yg kedua msuk giant..intai' sluar track yg mne ad tp hampeh..trun bawah intai aym lak..tp xde slera tgk aym 2..aura aym mc'd ag kuat..s0 aku pn bmnat nk beli ayam mc'd..

time 0n da way nk g beli aym,aku ad singgah kdai spot..tp intai pny intai xde ugak..akhirny jumpa kdai cheetah..nsb bek ad yg bkenan kt kdai 2..lau x mmg aku men air kt tasik bnding pkai jeans la..hihihi..da siap beli barang N pusing s0rg',aku jln kaki s0rg' lak nk g tunggu bas..smbil tunggu bas 2 isi perut ngn kek lu...wa ckp sama lu kek itu beshhh gilak.... =)



xcukup 1 slice la... =)


nyumnyum.....arini lum mkn nasik..mkn aym je..chantek sgt..hehe

xde gmba sluar track ngn gmba aku yg selekeh arini bb xde 0rg nk tlg amik gmba..huaaaa....

p/s=sy0k ugak jln s0rg' ni...tp semput la kna jln cpt..biasa jln lmbt je bb spruh tenaga utk bjln N sparuh tenaga utk bbual...

siyes skrg aku bley wt bnda xmsuk akal ni..ntah' lau tensi0n ag aku akn kuar pg mid s0rg' lak..xmustahil.... (')_(')
es0k nk g releasekn 0tak aku,bersihkn jiwa aku,lembutkn perasaan aku kt tasik banding slma 3 ari 2 mlm..incik bel0g jgn rindukn aku ye...

Saturday, 7 May 2011

DebARan!!!

dup dap dup dap dup dap

debaran kian terasa..
detik yg ditunggu-tunggu hampir tiba..
episod baru akan bemula..
semuany nantikn ESoK..
(cm iklan AF)

xsabar nk tunggu detik 4 ptg 8/5/11..
tarikh keramat yg xakan dlupakn..
byk perkara yg akn berlaku..
bermula episod 1001 rasa..
episod suka,duka,lara,sengsara,gembira akan tjwb..
semuany nantikan ESoK..

buka buku baru,tutup buku lama..
buang yg keruh amik yg jernih..
cuba mnerima kenyataan(mengembirakn @ menyakitkn)..
berusaha mnjdi lbh baik..
semuany nantikan EsoK..

ESoK,ESoK,ESoK..!!
detik yg da lama ditunggu-tunggu..
xpelu berangan-angan,xpelu mimpi-mimpi utk detik itu..
suda xpelu berimaginasi sbb realiti ny adalah hari ESoK..
detik itu akn muncul ESoK..
yg akn membawa kpd kehidupan sbnr..





MUNGKINKAH MASIH AD SENYUMAN YG TERUKIR UTK HARI ES0K..??
MAMPUKAH KAKI MELANGKAH KE MASA HADAPAN..??
DAPATKAH HATI n PERASAAN MENCERIAKAN SUASANA..??
SANGGUPKAH MENERUSKAN KEHIDUPAN YG BELIKU-LIKU..??

p/s= smga hari es0k dpt bjln dgn lancar..

-_-"

Friday, 6 May 2011

kMt 0hhh KmT

hadoiiii...bapak gle susa kmt td...aku msuk ngn ilmu penuh didada tp bukak je s0klan semua ilmu lari lintang pukang cam petandingan 4x100M..

slama ni bkn men blaja ag ngn ngadap ketas byk',xcukup ngn kertas tmbh ag 2,3,4 buku..buku xcukup ugak tmbh ag ngn ngadap lapt0p N baca slide 2,3,4,5 kali smpai nk tecabut mta..time beperang ngn paper kmt,xau nk jwb mende lak...sakit,sakit...

da la sblum jwb paper td byk mende blaku..
* time nek bas tgk k0s0ng xde 0rg..ingtkn ad ugak c0smate s0rg dua0rg tp xnmpk gak batang id0ng d0rg..nk ckp kt0rg yg lmbt blum 8.30 ag..paper stad pk0l 9.0..upenye sume dtg awl...

* time nk trun bas smpt ag s0h pak cik bas d0akn aku dpt jwb paper mlm ni..pak cik 2 ckp insyaAllah lulus..aku ckp " saya nk A la pak cik..." demand skit utk kbaikan..hehe..

*da trun bas,tgk jln gelap je..hadehhh..cmne nk jln lam gelap,nnt jat0h...time jln bhati' 2 ttibe mizam ckp die nmpk anjing..sume da gelabah hanjing..xberenti bed0a tk0t kna kejar..pas2 pe lagi...angkat kaki N pecuttt...

*smpai kt k0rid0r aku bukak blik n0ta bb sume ilmu aku da jatuh time lari dr anjing td..pungut ngn kutip balik yg mne sempat..

*sedia kt meja N nk jwb exam, bru perasan lak yg aku tbawak n0ta smpai meja..ade ke pat0t..??ni sume bb xsbr nk abis final la...

*tgh perah 0tak jwb kmt,tringat lak yg kalkultr ttinggal dlm beg..had0ii..byk bt0l mslh mlm ni..mcm'..

*saat' akhir jwb kmt,perut bebunyi lak..lapar sgt..smpai kna pegang' perut sbb sakit..biase aku xmkn sehari xde lak jd lapar cm2..dugaan,dugaan..

*nk blik pn ad dugaan ugak..sume da blik,tinggal aku,syira,seha ngn mizam je..tgk kt bus st0p k0s0ng je..dak c0smate da blik..ngah jln smbil luah prasaan sal kmt,skali ag mizam mnjerit nmpk anjing..dengar je "anjing" trus pecut wal0p0n xau anjing 2 kt ne..mlm ni 2 kil0 trun berat badan bb lari je keje..heheh..

*smpai kt cfe,nsb bek ad ag kdai yg bukak..dpt beli nasik g0reng + paprik aym..berat badan aku nek balik 3 kil0 bb mkn tgh mlm..nyum nyum nyum... =)






(MUKE XLEY BLA..DA KENYANG SGT)

Tuesday, 3 May 2011

trimass!!

trima kaseh syunk muahh3x cikcepet bb jd 1st f0l0wer aku..bangga k0t..haha...

k0 bkn stkt jd 1st f0l0wer aku jer,siap marketkn aku lak..ni la untung ny bljar ek0n0mi..bley praktikkn kt mne' je tmsuk lam bel0g ni..jual,jual....

k0 nk subway an..??bkn stkt subway jek aku lanje,k0 mntk sunway ke highway ke mmg aku sggp bg kt k0 s0rg..hehe..air sirap pn l0m lps ag ad ati nk subway ye bud0p(d0akn aku dpt A++ pas2 aku lanje k0 air sirap 0kei)..

aku wt bel0g ni pn bb dpt semangat membara-bara api dr k0 au..byk ag k0 kna bg tunjuk ajar kt aku..nnt ely la kta sesame betacim lam ni..slama ni k0 s0rg jek..haha


cikcepet syunk


ps~mlm aku td0 lmbt lak la..xley nk td0 ag..da la td mnum nescape..makk aihhh!!

><

Sunday, 1 May 2011

nahhh..hambek kau!!

2 entry lam msa 2,3 jam..caya la beb..nmpk ngat aku 0bses ngn bl0g skrg..da pk0l 5 pg xtd0' ag bb nk puaskn ati aku make up bl0g..haha..AAK...lau mak aku ta0 xtd0 ag time ni mau putus sblh tlinge aku kna tarik ngn mak.."s0wi ma adk xtd0 ag time ni..ad keje nk siapkn..skit je ag"..hehe..

sbnrny aku wt bl0g ni ad tujuan..senang nt0k aku luah prsaan sedih,epy,gembira,suka,duka kt sni..lau aku ad mslh,aku ni suka pendam..aptah ag kl0 s0al hati N prsaan..mak ai..lau bley biar le jntung aku ni da hancur ke,hati aku ni da berulat ke ttp nk kunci lam dada..pas2 xpsl' la aku akn jd gle..s0 nk mengelak dr aku jd gle,aku nk jgk ad bl0g sndri..

aku ni suke bca bl0g 0rg...2 je kje aku lau 0n9..0rg yg aku xknal pn aku ttp nk bca ugak..hehe..h0bi mmbaca la ktakn..buku belambak kt ats meja stdy xnk bca lak..(lau aku bca yg 2,c0nfirm awl' ag da smpai kayangan)

0kei,0kei..sblum aku mengar0t ngn pnjg lebar,bek aku td0 an..es0k bgun nk stdy(bajet)...haha...papepn..

aku bdk bru bljr..
lau slh tlg ajrkn..

(>_~)

yeahh...akhirnya!!

akhirnya la sgt..bru msuk permulaan la..hehe...stlh sekian lma bniat nk wt bl0g akhirny dpt wt ugak wal0p0n aku ni da ketinggalan(biase la bdk bru nk up)...tnpa pet0l0ngan sesape 0kei...ad ugak aku mntk ptlgn kwn' tp xde msa nk g blik d0rg lak..s0 tpksa amik jln kuar N wt sndri..nk wt bl0g pn ad dugaan ugak la wey..had0ii...dr ptg smpai mlm,dr mlm smpai larut mlm,dr larut mlm smpai pg bru bley lesai..ni semua gara' en uspot yg sl0w cm ciput le..da la slow,jap dpt jap xdpt..nsb bek aku ni kdg' penyabar(bb wt bnda yg aku nk)..lau bnda yg aku xnk,mmg da hangin puteng beliung le jwbny..pas2 gara' nk siapkn bl0g mlm ni ugak,aku siap bley wt kje 4 in 1 ag..bley bca n0vel,bley men msg,bley men game gara' cri line uspot..papep0n tetap bersyukur sbb pe yg aku nk wt da dpt..bangga k0t.. ^^